Tervetuloa Villa Lyydiaan. Jätäthän pienen merkin käymisestäsi.

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Arkiruokaa luomuherefordin jauhelihasta


Koska lähiruoka ja eettisesti kasvatettu liha on meille a ja o keittiössä tulee meidän kaikki naudanliha täältä eli Kosken Kartanolta. Suosittelen lämpimästi kaikille jotka haluavat hyvää, eettisesti tuotettua lihaa joka sulaa suuhun. Ostamme lihapaketin kerran vuodessa josta puolet on jauhelihaa ja puolet erilaisia paisteja. Hintakaan ei päätähuimaa ja taatusti onnellisia eläimiä loppuun asti. Koska myös pasta kuuluu perunan ohella vakiasukkaisiin keittiössä on seuraavan ohje mitä mainioin. Sopii arkeen ja myös huonoihin hetkiin lohturuuaksi.


                                   Kuva

Jauhelihatäytteisiin canneloneihin tarvitset:

500g jauhelihaa(meillä luomu herefordia naapurista)
voita lihan ruskistamiseen
1 pkt canneloneja
1tlk tomaattimurskaa
2 sipulia
2-3dl raastettua kaalia/porkkanaa/palsternakkaa/selleriä/lanttua
1prk ranskankermaa tai vaikkapa venäläistä jugurttia
1prk kermaa/maitoa
mausteeksi soijaa, pippuria, valinnan mukaisia yrttejä ja paljon valkosipulia
kuorrutukseen puna-/mustaleima emmentalia

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon raastetut kasvikset, silputtu sipuli. Kuullota hetki ja mukaan voi lisätä tomaattimurskan, ranskankerman ja kerman ja tietysti mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä n.vartti, tosin parempaa tulee mitä pitempään annat muhia. Asettele cannelonit vuokaan rinnakkain ja kaada kastike päälle. Kuorruta halutessasi juustolla. Nämä voivat asustaa 225C 30-40min. Nautitaan salaatin kanssa.

Kamera ei taaskaan ehtinyt mukaan ruokahetkeen ja tyhjiä lautasia en viitsi kuvata:)

Huomenna on jo joulukuu, tulisit jo lumi!